Filezilla Intro

FileZilla er en gratis FTP-klient som støtter Windows, Linux og OS X. FileZilla er oversatt til flere språk, deriblant norsk bokmål og nynorsk. Kombinerer man dette med det enkle brukergrensesnittet og alle funksjonene til FileZilla  får man en meget god FTP-klient som er enkel i bruk.

FileZillas hovedfunksjoner

Brukergrensesnittet

Som jeg skrev i begynnelsen er brukergrensesnittet svært enkelt i bruk. Dette på grunn av at det blant annet støtter dra og slipp og har en oversiktlig layout som viser mappene på serveren og lokalt på maskinen. Herfra er det  bare å bruke dra og slipp mellom mappene og overføringen er i gang. Enklere blir det neppe med det første.

Protokoller og tilkoblingsinformasjon

FileZilla støtter de mest brukte protokollene  FTP, FTPS og SFTP. Bruker du IPv6 kan du glede deg over at FileZilla også støtter det. En annen nyttig funksjon er muligheten til å gjenoppta filoverføringer av filer som er mindre enn 4 GB om de av en eller annen grunn skulle stoppe opp, noe som av og til hender.

Vil du bruke en proxy for å koble deg til er dette også mulig, FileZilla støtter nemlig HTTP/1.1, SOCKS5 og FTP-proxy.

Oversikt over brukergrensesnittet

Serveradministrasjon

Bruker du mange FTP-servere kan du lagre disse enkelt  i FileZilla, dette for at du skal slippe å skrive inn all påloggingsinformasjonen hver gang. En funksjon som blir flittig brukt av undertegnede. Bare trykk Ctrl + S, resten er selvforklarende.

FileZilla lar deg dessuten begrense opp- og nedlastningshastigheten slik at du ikke «dreper» linjen mens du overfører filer, kjekt om du for eksempel vil spille over nett eller ta en prat via IP-telefonen.

Last ned FileZilla

For å laste ned FileZilla går du til FileZillas offisielle nedlastningsside. Der finner du installeringsfiler til de støttede plattformene og en portabel versjon av FileZilla til Windows for deg  som er i farta.

Comments

 1. Olav

  Noen som har prøvd Core FTP Light som vil måle disse to programmene opp mot hverandre?

  Bruker Core nå, men har litt problemer med at den mister kontakt med serveren min nå og da, også under overføringer. Skyldes dette normalt FTP-programmet eller serveren?

 2. Kenneth Eggan Article Author

  Hvis du kunne ha lagt ut feilmeldingen du får så kan jeg sjekke det opp for deg.
  Ellers tror jeg at jeg skal holde meg unna direkte sammenlikninger mellom to programmer på grunn av at det er mye «personlig» som avgjør hva som er best for nettopp deg.

 3. Olav

  Har forsøkt et par ganger å ‘fremprovosere’ feilen uten å lykkes nå – typisk. 🙂

  Såvidt jeg husker står det bare disconnected, samtidig som at status på de aktuelle filene enten er pending eller failed. Noen ganger fungerer det å reconnecte, andre ganger ikke. Har også opplevd at enkelte backups er ufullstendige når dette skjer.

  Uansett årsak, er nok best å teste ut FileZilla nå…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *