Google SketchUP introFor noen dager siden tok jeg på meg ett oppdrag som gikk ut på å lage en ungdomsklubb i 3D. Jeg hadde ingen tidligere erfaringer innen 3D, men jeg tok utfordringen. Programmet jeg fikk anbefalt heter Google SketchUp, eller bare SketchUp som folk flest kaller det.

Støttede operativsystem

SketchUp finnes i en versjon for Windows og OS X, det er visstnok mulig å kjøre SketchUp i Wine i Linux, men dette har jeg dessverre ikke fått testet enda.

Når du laster ned SketchUp får du med det du trenger av verktøy til å lage alt fra ansikter til hus. Men det følger med begrenset med materialer du kan dekke overflatene med.

Online varehus

Når man designer hus/rom så er det ikke alltid like gøy å lage alle møblene selv. Derfor finnes det ett «Varehus» der du kan laste ned møbler og andre objekter som andre brukere har lagd. Først laster du ned det du trenger fra Varehuset, deretter går du til tegningen du lager og går til «File -> Import» og velger objektet du vil importere.SketchUp etter en dags bruk

Har du lyst til å legge til Huset ditt i 3D i Google Earth er dette fullt mulig, dette gjøres da under Tools -> Google Earth.

Jeg har lagt ved en film som viser hvor enkelt SketchUp er å lære. Filmen er lagt etter at ett par studenter hadde hatt to dobbelttimer om SketchUp.

Ellers finner du maskinvarekravene på denne siden

Last ned Google SketchUp

Comments

 1. Markus

  Hei, jeg har også prøvd dette, men etter installasjon krasjer det hver gang jeg prøver å starte det. Dette skjer selv om jeg har instalert programmet på nytt 3 ganger. Det vil si at alt blir «fadet» hvitt og så får jeg opp at programmet har sluttet å svare.
  (bruker Vista)

  Noe forslag til hva problemet kan være? ‘

  Fint inlegg forresten!

 2. Kenneth Eggan Article Author

  Ta en titt på
  Om ikke det hjelper er det bare å si ifra!

 3. Pingback: Google Earth – studer jorda fra verdensrommet | Gratis-Programmer.net

 4. stein møldrup

  Heisann

  Har lastet ned SketchUp og lagt det inn, men klarer ikke og åpne hustegningen som er en adobefil. Hva må jeg gjøre?
  Tenkte å bygge ut kjøkkenet og spare meg for noen kroner.

  Mvh

  Stein Møldrup

 5. Kenneth Eggan Article Author

  Hei,
  Tror ikke SketchUp støtter importering av PDF-filer sånn uten videre, så du må nok finne en annen løsning.

 6. Arvid L. Lindgaard

  Jeg har Windows Vista Home Premium, og er interessert i å laste ned et gratis og enkelt tegneprogram. Bygningskyndig, enkle byggtegninger på enkel tegnemaskin og ellers teknisk tegning. Er i tvil hvordan jeg skal gå fram for å få dette til å virke.

 7. Gunnar Øvrelid

  Jeg er pensjonist, og liker å konstruere og forhåndstegne ting, og ideer jeg senere vil lage. Eller bare for å se hvordan det vil se ut i en visuel form.

 8. Kenneth Eggan Article Author

  Da høres det ut som om SketchUp kan være noe for deg, er kanskje en litt bratt lærekurve, men så går det kun en vei 😉

 9. helge Antonsen

  jeg har prøvd flere ganger å installere gratisversonen av sketchup uten hell. problemet er at når jeg starter programmet så kommer det opp en Feil (bug splat).
  Bærbar pc Dell Latitude D531. Har også prøvd og installere de nyeste driverne til skjermkorte I pc også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *