SpotifyDu har kanskje allerede hørt om Spotify? Hvis ikke kan det kort og enkelt  forklares som fremtidens musikkprogram. Spotify lar deg høre på et bredt utvalg av musikk, til og med de siste hitene mot at det spilles av en reklame en sjelden gang. I motsetning til Last.fm kan du her selv velge hvilke sanger du vil høre på, noe som jeg vil anse som en stor fordel!

Musikkutvalget

For å sikre ett bredt utvalg av musikk har Spotify inngått avtaler med plateselskaper som EMI, Universal, Warner og Sony BMG i tillegg til flere mindre selskap. Dette gjør at de til enhver tid er oppdaterte med de siste hitene.

Jeg har nå brukt Spotify i flere dager og må si jeg er imponert! Selv om musikken streames fra nettet virker det egentlig som om musikken ligger lokalt på maskinen, alt skjer på et blunk og lydkvaliteten er det heller ingenting å utsette på. Ressursbruken er det heller ingenting å utsette på. Merk at det anbefales å ha en nettlinje på minimum 256 kbps for å kunne bruke Spotify uten alt for mye hakking. Ellers kan jeg nevne at Spotify henter musikk både fra sine egne servere og via P2P, det skal altså litt til før serverne til Spotify kneler på grunn av høy last.

spotify_favlist

Gratisfunksjoner:

 • Spillelister – Spotify lar deg opprette spillelister som enkelt kan deles med andre.
 • Topplister – Du finner til enhver tid hva som er den mest populære musikken
 • Avspilling av hele album
 • Radio – Du kan selv velge hvilke sjangre du liker å høre på og tidsrommet du vil ha musikk ifra. Spotify vil da automatisk opprette en radiokanal med musikk det mener du vil like.
 • Søk – Du kan selvfølgelig søke i musikkbiblioteket og velge det du selv vil høre
 • Avspillingskø
 • Synkronisering mot Facebook – se dine venners spillelister og deres mest populære sanger
 • Muligheten til å legge lokale musikkfiler inn i dine spillelister

Støttede operativsystemer

Spotify støtter i utgangspunktet Windows, OS X og Linux, enten via Wine eller en nylansert prøveversjon. Merk at denne prøveversjonen krever at du enten har Spotify Premium eller Spotify Unlimited. For å laste ned Spotify til Windows og OS X går du til Spotify.com/download og velger versjonen som passer til ditt operativsystem.

Spotify støtter i tillegg Androidtelefoner, Windows Phone og iPhone, men dette krever at du punger ut 99 kr/mnd.

Prisplanene i Spotify

Gratisplaner – Få gratis invitasjon til Spotify Free

For deg som ønsker å benytte deg av Spotify gratis er det Spotify Open som gjelder, har får du en lyttegrense på 20 timer per måned. Men er du rask kan du sikre deg Spotify Free som er det samme som Spotify Open bortsett fra at det ikke er en lyttegrense. For å få Spotify Free spør du om dette i kommentarfeltet under.

Betalplaner

Spotify Unlimited – Med Spotify Unlimited kan du lytte til alle sangene Spotify har å tilby uten å bli forstyrret av reklame. Tjenesten koster 49kr/mnd.

Spotify Premium – Dette er abonnementet for deg som er kravstor, her får du musikk i 320kbps, offline lytting, muligheten til å bruke Spotify på mobilen og selvfølgelig ingen irriterende reklame. Dette koster da 99kr/mnd.

Comments

 1. Kristina

  Hei^^
  kunne jeg fått en invite til spotify. Har vært på leting lenge men finner det aldri. værså værså snill:)
  Jeg venter i spenning:D

 2. Sunniva

  Heihei 🙂 Kan jeg vær så snill få en spotify invitasjon ? Har leitet utrolig lenge nå 🙁

 3. Mads Aarberg Madssen

  Hei!

  Hadde blitt utrolig glad visst det hadde dukka opp en invite på mail 🙂

 4. Anne

  Hei! Du er kjempegrei om du sender meg en liten invite 🙂 Da blir jeg veldigveldig glad!

 5. Hanne Lekven

  Heisann !
  Jeg har hørt så inderlig mye snakk om spotify, og kunne ikke bedt om et bedre musikk program. Så om jeg hadde fått en invitasjon ville det være helt topp!

  😀

 6. Tina

  Hey:) noen som værsåsnill kan sende meg en invitasjon
  da hadde jeg blitt sykt glad

 7. Miriam

  Hei 🙂
  eg har veldi lyst på ein invitasjon 🙂 Så hadde vert fint å blitt sendt ein 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *