Spybot - Search & DestroySpybot – Search & Destroy er et gratis program som er hovedsaklig laget for å fjerne spionprogrammer. I tillegg kan du blant annet bruke Spybot – S&D til å immunisere systemet slik at du hindrer spionprogrammene å komme inn i systemet i første omgang. Dette er et gratisprogram som anbefales på det sterkeste for Windows-brukere!

Installasjon

Når du installer Spybot – S&D kan du velge hvilket språk programmet skal bruke, vil du bruke norsk er det også mulig, det er bare å bla ned og velge norsk. På slutten av installasjonen kan du velge om du vil installere noe som heter Teatimer.

Teatimer

Teatimer overvåker endringer i systemet og blokkerer installasjonen av kjente spionprogrammer. Dette måtte jeg selvfølgelig teste. Så jeg kjørte opp en virtuell maskin og besøke sider jeg vanligvis ikke ville besøkt. Der fikk jeg fantastiske tilbud om programmer som gjør underverker for datamaskinen.

Jeg installerte så ett slikt program og etter noen sekunder spratt det opp en melding fra Spybot – S&D der jeg kunne velge å avslå endringen eller tillate endringen. I dette tilfellet gjaldt det om jeg ville la programmet automatisk starte opp under oppstarten. Etter å ha lest en del om dette funksjonen hadde jeg forventet at den stoppet hele installasjonen, kanskje var jeg bare uheldig med valget av malwaren?

Immunisering av systemet

En annen genial funksjon til Spybot – S&D er immunisering av systemet. Det denne funksjonen gjør er å blokkere uønskede informasjonskapsler, blokkere ondsinnet programvare i og bli installert, blokkere infiserte nettsider ++ i nettleseren(e) som er installert på maskinen.

På denne måten minker du sannsynligheten på å bli infisert ved nettsurfing betraktelig. Ikke akkurat en ulempe eller hva?

Andre funksjoner

Andre funksjoner som er verdt å nevne er:

  • File Shredder – Lar deg slette filer på en trygg og enkel måte slik at det ikke blur mulig å gjenopprette dem. Kjekt om du skal slette en fil eller mappe med informasjon du vil skal blir borte for godt.
  • Planlegger – Her kan du sette opp faste tidspunkt Spybot – S&D skal søke gjennom systemet og hente oppdateringer. Kjekt om du har en tendens til å glemme å søke gjennom datamaskinen eller rett og la Spybot – S&D gjøre jobben sin mens datamaskinen ikke er i bruk.
  • Gjenoppretting – Lar deg gjenopprette filer du tidligere har fjernet ved hjelp av Spybot – S&D.

Merk at Spybot – S&D har to moduser, en standardmodus som er tilstrekkelig for de fleste brukere og en avansert modus for deg som vet hva du gjør 100%.

Laste ned Spybot – S&D

For å laste ned Spybot – S&D følger du denne linken som går til Spybot – S&D offisielle nedlastningsside.

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *