Har du noen gang fått beskjed om at filen eller mappen du vil slette er i bruk?

«Kan ikke slette Bilder: Filen brukes av en annen person eller et annet program. Lukk programmer som kanskje bruker filen og prøv på nytt.»

Da har du vel mest sannsynlig tatt en omstart av datamaskinen for å slette filen, hadde du hatt Unlocker installert hadde du sluppet dette problemet. Vi anbefaler dette programmet da det er ett av mange gratis-programmer som er kjekke å ha!

Unlocker er et program som lister opp prosesser som bruker filen eller mappen du vil slette for så å la deg «låse opp» det du vil slette. Bruker du Unlocker vil du få opp ett vindu som det under som lister opp prosessen(ne) som bruker filen eller mappen du vil slette.

Vil du slette filen raskest mulig trykker du på «Lås opp alle» og Unlocker vil prøve å låse opp filen eller mappen. Når det er gjort sletter du det du vil slette på den vanlige måten.

Noen få ganger hender det seg at det ikke er mulig å låse opp prosessene, da dukker det opp ett vindu som blant annet lar deg velge om du vil slette filen neste gang du slår på datamaskinen. Denne funksjonen kan være veldig nyttig om du for eksempel har fått en infeksjon på datamaskinen og ikke får slettet filen det gjelder.

Du kan i tillegg la Unlocker legge seg i Utforsker, altså du kan høyreklikke på en gitt fil eller mappe og la Unlocker inspisere filen/mappen.

Last ned Unlocker fra utviklerens offisielle side.

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *