µTorrent, eller uTorrent som mange velger å kalle den har blitt favorittorrentklienten til svært mange fildelere rundt omkring. Grunnen til dette har jeg tenkt å se litt nærmere på i denne artikkelen. I tillegg kan du få lese litt om hvordan man administrerer µTorrent via nettleseren ved hjelp av µTorrents WebUI.

Så hva er så bra med µTorrent?

 • Lite ressurskrevende – Dette er kanskje hovedgrunnen til at folk velger µTorrent framfor andre torrentklienter. Når µTorrent kjører bruker det knapt ressurser, noe som kan være kjekt hvis du vil spille ett spill eller gjøre andre krevende operasjoner mens du bruker µTorrent. Vil du spille online kan det være en lur idé å strupe hastigheten til µTorrent slik at du ikke opplever unødvendige forsinkelser.
 • Ytelsen – Ytelsen til µTorrent er det ingenting å utsette på. µTorrent gjør det det skal på en rask og effektiv måte, selv på en gammel datamaskin.
 • Funksjonene – Selv om µTorrent er svært ressursgjerrig merkes ikke dette i utvalget av funksjoner. µTorrent kan blant annet by på en innebygd torrentracker, båndbreddeprioritering, kryptering, merking av nedlastninger og RSS autonedlastninger,

Linux

Selv om µTorrent i utgangspunktet ikke støtter Linux er det en enkel sak å få µTorrent til å kjøre under linux. Dette gjør du ved å kjøre µTorrent via Wine.

Egenerfaring

Jeg har selv prøvd de fleste torrentklientene som er å finne, og resultatet av all testingen er at jeg nå utelukkende holder meg til µTorrent. Dette hovedsaklig på grunn av de tre grunnene jeg har skrevet lengre opp på denne siden. En annen fin ting med µTorrent er at den kan administreres via nettleseren. Mer om dette følger under.

WebUI

WebUI er en kjekk tilleggsfunksjon om du vil administrere µTorrent via nettleseren. Denne kan du laste ned her. For å installere WebUI anbefaler jeg at du besøker denne siden.

WebUI gjør at du for eksempel kan administrere µTorrent fra jobben eller skolen. Husk at du bør velge ett sikkert passord da WebUI vil være tilgjengelig via hele Internett med mindre du foretar deg noen justeringer.

For å teste om WebUI kjører kan du skrive inn http://127.0.0.1:DinUtorrentport/gui/ i nettleseren og se om det dukker opp en side. Merk at WebUI ikke støtter IE6.

Last ned µTorrent

For å laste ned går du til µTorrents nedlastningsside hvor du i tillegg finner språkpakker og temaer.

Comments

 1. idiot

  U’en med streken på høyre side står for mikro, å kalle det for uTorrent er og forblir dumt, har du ikke hatt fysikk?

 2. Kenneth Eggan Article Author

  Strek på høyre side? Streken er på venstre side (µ), og jeg har da aldri kalt µTorrent for uTorrent, er bare slik navnet blir oppfattet av folk flest.
  «µTorrent, eller uTorrent som mange velger å kalle den…»

  Så vet ikke helt hva du vil frem til.

  Mvh

  Kenneth

 3. Stene

  Hehe. Noen som driter seg kraftig ut her?

  Enkelte er og forblir idiot. Kan «idiot» vennligst ta et datakurs før han/hun begynner å klage på andres feil (som egentli ikke er feil)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *